Konkurs czy Ruletka???

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
:jezor Mam wątpliwości co do konkursów na licencje ogłaszanych tu i ówdzie przez tego i owego. Spora część uczestników konkursów dwoi się i troi żeby napisać coś sensownego na temat programu do którego licencje chce wygrać mając nadzieję , że niebanalna wypowiedź napisana ze znajomością tematu zostanie zauważona i wyróżniona nagrodą, bo przecież w tytule jest jak byk napisane : KONKURS. A na zakończenie konkursu okazuje się , że ważne było zgłoszenie bo i tak nagrody losuje automat... Więc jak to jest z tymi konkursami? Moim skromnym zdaniem trzeba rzecz nazwać po imieniu: GRA LOSOWA lub RULETKA w której nagrodą jest licencja na wymarzony program. Niewstety przy moim braku szczęścia w grach losowych nigdy nie będę w stanie wygrać żadnego konkursu.
:jezor

A

Anonymous

Emmers napisał:
Mam wątpliwości co do konkursów na licencje ogłaszanych tu i ówdzie przez tego i owego. Spora część uczestników konkursów dwoi się i troi żeby napisać coś sensownego na temat programu do którego licencje chce wygrać mając nadzieję , że niebanalna wypowiedź napisana ze znajomością tematu zostanie zauważona i wyróżniona nagrodą, bo przecież w tytule jest jak byk napisane : KONKURS.
Emmers-chyba upały źle na Ciebie wpływają :dziwak to nie jest panel naukowy na którym można "popisywać" się wiedzą tylko stronka na której można wygrać przy odrobinie szczęścia taki czy inny sofcik.
Idąc Twoim tokiem rozumowania-konkursy wygrywali by tylko "wiedzący" a co ze zwykłymi userami ??
To mi pachnie jakąś formą dyskryminacji...a co do "braku szczęścia" to trochę więcej wiary :ok

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Pisząc sensowny komentarz trafiasz do grona osób z pomiędzy których wyłoniony będzie zwycięzca w drodze losowania
pisząc komentarz w stylu ..ale dziś upał chętnie bym coś wygrał ...nie trafiasz do w/w grona :jezyk .....no chyba że regulamin konkursu przewiduje takie wpisy

A

Anonymous

Jak mniemam tym i owym jestem ja więc :wariat :
Zasady były jasne- wystarczyło napisać jakiego programu się używa i dlaczego chce się wygrać PA + 10 postów na koncie.
Według mnie random jest najsprawiedliwszy- gdybym wybierał komentarze to by dopiero było :sarkazm Wybrałbym kogoś z fąfli albo moderatorów to oczywiście znalazłby się ktoś kto zaraz węszyłby spisek i aferę :szydera
W sumie nie napisałem że zwycięzcy będą wyłonieni przy pomocy random.org, ale to chyba było jasne :scratch gdyby było inaczej odpowiedni punkt znalazłby się w regułach konkursu :gwizdek
Tak to był konkurs zasady były jasne więc wydaje mi się że nie mam sobie nic do zarzucenia, jeśli ktoś uważa inaczej- trudno :(

Do góry