Karta muzyczna, a może DAC

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Mam pytanko odnośnie zewnętrznych przetworników cyfrowo-analogowych ? Szukam przyzwoitego, a w ogóle nie jestem w temacie. Dwa miesiące temu kupiłem zwykłą kartę za 20 zeta (miałem uszkodzone gniazda słuchawkowe w lapku, już naprawione) i nie wyrabiam z nią dźwięk chce uszy urwać. Karta zintegrowana w kompie jest o niebo lepsza bo nie ma tego męczącego dźwięku, jednak szukam czegoś lepszego "na poziomie" może podpowiecie na co warto zwrócić uwagę przy wyborze?. Jak wiadomo sprzedawcy mają określony towar do "wciśnięcia" a na testowanie przez tydzień nikt się nie zgodzi :smutny Istotne by można było podpiąć ją pod USB i nie musi posiadać wzmacniacza słuchawkowego. :eek:o

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Trudna sprawa, jakiś czas temu szukałem i .... nic .....
W temacie wypowiadają się albo zapaleni audiofile, albo nikt. A nie kupię DAC za >1000 zł.
Ze 2 - 3 lata temu modne było ściąganie DAC z zagranicy, teraz coś to już chyba nieaktualne.

Jak masz smykałkę do dłubania to poszukaj DAC lampucera
Można też spróbować:
maya 44 usb

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Audiotrak CUBE
DAC Nostromo 3

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Dzięki Conti - teraz zasięgnę informacji co do twoich propozycji
W temacie wypowiadają się albo zapaleni audiofile, albo nikt. A nie kupię DAC za >1000 zł.
- jednak takiej kasy to nie chciałem wydawać bo jeszcze szukam klocka, a budżet po świętach i sylwestrze po mimo że oszczędnie gospodarowany to jednak :facepalm

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Ja od jakiegoś czasu mam chęć na prawdziwe stereo do pokoju.
Ale z tego co widzę, to albo trzeba ostro kombinować z używkami albo mieć w kieszeni 10ooo. Boję się kupować kolumny na rynku wtórnym, niech okaże się, że głośnik jest uszkodzony, a nawet niewielkie uszkodzenie spowoduje, hmmmm .... i wcale to nie tak, że uszkodzenie zauważysz / usłyszysz od razu.
Więc nie mam stereo, tylko mp3 grajka z niezłymi słuchawkami ....

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Puki co czytam - szukam, wiadomo jak jest. Co do klocka mam swoje typy jeszcze poza zasięgiem, ale wykorzystując już pełnoletni sprzęcik chcę go jakoś podpiąć sensownie pod bibliotekę jaką zgromadziłem na kompie :eek:o

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Przewaliłem kilka tanich - ale kompresja że "czacha dym" :gwizdek
Gdyby ktoś miał pomysł na tani ale z brzmieniem zbliżonym do analogowego? :dziękuję

Do góry