FixBee - to darmowy program do defragmentacji i czyszczenia dysku ze zbędnych plików. Jest bardzo prosty w obsłudze. Ogranicza się do kilku kliknęć.
Gdy już się ktoś zdecyduje na program, warto pamiętać by podczas instalacji wybrać Custom Installation i odznaczyć "cenne dodatki" w postaci Toolbar Searchqu, zmieniające w przeglądarce stronę startową i wyszukiwarkę.
Po instalacji mamy dwie główne zakładki: Disc Optimizer i SystemCleanUp, trzecia Settings służy do ustawień harmonogramu.
W otwartym oknie Disc Optimizer uruchamiamy skanowanie
Program analizuje dysk
i pokazuje wyniki. Możemy przejrzeć raport (Detailed Report) i jak optymalizacja jest zalecana (No/Yes) klikamy na Optimize
Sam proces może trwać...
, (albo i dłużej :ireful ), musimy uzbroić się w...
ala
I na koniec podsumowanie
Przed defragmentacją warto pozbyć się śmieci przy użyciu narzędzia SystemCleanUp. Ten punkt można oczywiście wykonać po defragmentacji lub wcale, jak mamy system przeczyszczony innym programem.
I tak po kolei uruchamiamy start
Program przeprowadza skanowanie
Gdy skończy mamy wyniki do akceptacji, dalej klikamy na CleanUp
Tworzony jest punkt przywracania gdyby... odpukać i pliki zostaną usunięte
Na zakońcenie mamy podsumowanie
Na innym blogu znalazłem info o tym programie, więc przy sprawdzeniu co to jest, przytrafił mi się powyższy opis. Może komuś się przyda
.
Gdy już się ktoś zdecyduje na program, warto pamiętać by podczas instalacji wybrać Custom Installation i odznaczyć "cenne dodatki" w postaci Toolbar Searchqu, zmieniające w przeglądarce stronę startową i wyszukiwarkę.
Po instalacji mamy dwie główne zakładki: Disc Optimizer i SystemCleanUp, trzecia Settings służy do ustawień harmonogramu.
W otwartym oknie Disc Optimizer uruchamiamy skanowanie

Program analizuje dysk

i pokazuje wyniki. Możemy przejrzeć raport (Detailed Report) i jak optymalizacja jest zalecana (No/Yes) klikamy na Optimize

Sam proces może trwać...

I na koniec podsumowanie

Przed defragmentacją warto pozbyć się śmieci przy użyciu narzędzia SystemCleanUp. Ten punkt można oczywiście wykonać po defragmentacji lub wcale, jak mamy system przeczyszczony innym programem.
I tak po kolei uruchamiamy start

Program przeprowadza skanowanie

Gdy skończy mamy wyniki do akceptacji, dalej klikamy na CleanUp

Tworzony jest punkt przywracania gdyby... odpukać i pliki zostaną usunięte

Na zakońcenie mamy podsumowanie

Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Na innym blogu znalazłem info o tym programie, więc przy sprawdzeniu co to jest, przytrafił mi się powyższy opis. Może komuś się przyda