DefenseWall - wersje stabilne

hassasin

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Re: DefenseWall

bardzo dobry program, jakość zabezpieczenia jakie daje skusiła mnie do wsparcia autora i zakupu licencji :)

Olga

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Świetny program.Używam wraz z Zemana Antilogger i Outpost firewall.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

DefenseWall Personal Firewall 3.03 nowa wersja do pobrania
pozdrowienia

Dodali:
DefenseWall v3.03 beta is ready for your tests. This build introduces strong anti-TOCTTOU protection, also, it includes few simplifications. Now on, if you open an untrusted document (.doc, .ppt, xls, ...), not allowed to be modified by untrusted process, with your standard editor program (WordPad, MS Office, etc), DefenseWall will allow it to modify certain document opened. Also, it solves few issues found with previous versions

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D

Ostatnio strasznie muli mi Firefoxa gdy Defensewall jest włączony... Czy ktoś z używających tego softu ma może jakieś sugestie co z tym zrobić? Dodatkowo z Defensewall używam KIS 2010, A-Squared Anti - Malware, Zemana AntiLogger. Zauważyłem, że KIS blokuje autochroną wtyczkę, którą zainstalował w Firefoxie, a do której Defensewall chce się koniecznie za wszelką cenę dobrać i ma ją umieszczoną w "niezaufanych" [może to i dobrze skoro Firefox jest "niezaufany"] Próbowałem umieścić ją jednak w wykluczeniach aplikacji niezaufanych, a w KIS wyłączyć z ochrony całkowicie Defensewall'a, lecz to nic nie pomogło. Gdy natomiast Defensewall'a wyłączę, to Firefox śmiga jak należy. Przeinstalowałem całkowicie KISa, Firefoxa i oczywiście Defensewall'a. Niestety bez efektów a kończą mi się powoli pomysły... :?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo

Swego czasu jak miałem Defensewalla to też FF uruchamiał się wolniej( ale działał bez problemów),po wywaleniu DW wszystko wróciło do normy

Zainstaluj może tą nową wersję :D

ewentualnie zainstaluj wersję 2.56 z promo ,i zobaczysz czy to wina wersji DW

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D

Mam nadzieję, że ta nowa wersja będzie sprawdzać się lepiej... A może po prostu Defensewall z KIS się gryzą, no nic. Lecę to przeinstalować...
Dzięki Oxygen.

Edit:
No i w sumie dalej to samo, czyli cała sieć w moim Firefoxie jest spowolniona o x3 albo x4, łącznie z przewijaniem stron, pisaniem, klikaniem w odnośniki linków, na które kursor reaguje dopiero po kilku sekundach zupełnie nie wiem co jest grane, robiłem skan KISem całego komputera [z poziomu trybu awaryjnego] oraz też całego komputera [już normalnie] A-Squared Anti - Malware i czysto... Naprawiałem też rejestr i bez efektów... Nie bardzo chcę zmieniać przeglądarkę na inną.

hassasin

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

jest nowa wersja:

DefenseWall v3.04 released.

Anti-TOCTTOU (race conditions) protection has been improved.
Shared folders issue has been solved.

u mnie po update wszystko gra :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30027
Miasto
Trololololo

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

po update wszystko ok żadnych niespodzianek :D

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Od poprzedniej wersji czyli 3.03 jest konflikt z AQQ ,w tej nowej jest to samo , AQQ nie chce się poprawnie uruchomić.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

nie używam tego więc nic nie mogę na ten temat się wypowiedzieć

facecik

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Lunatic , mam prośbę , jakbyś mógł zgłosić ten konflikt z AQQ na forum Gladiator Security Forum , bo moja znajomość języka nie jest doskonała, to będę wdzięczny :p

Do góry