CyberLink PowerDirector v8 - tłumaczenie (spolszczenie)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Cyberlink PowerDirector jest wszechstronnym narzędziem do edycji i obróbki materiałów wideo.
Wspomaga kolejne etapy tworzenia własnego filmu od pozyskania materiału wideo do zapisania
ostatecznego efektu na płycie lub publikacji w serwisie YouTube. W tworzeniu
projektu pomagają szablony, kreatory i efekty specjalne. Program obsługuje
dźwięk przestrzenny dzięki wbudowanemu narzędziu Dolby Digital 5.1 Creator.
Edycję wydatnie przyspiesza wsparcie dla technologii: NVIDIA CUDA i Intel Core i7.
Obsługuje następujące formaty:
Import: WMV, WMV-HD, MOV, MOD, DivX, HD MPEG-2, MPEG1, MPEG2, VOB, VRO, DVR-MS,
DV-AVI, DAT, GIF, BMP, JPG, TIF, PNG, PSD, WAV, WMA, MP3;

Eksport: AVI, WMV, QT, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4.CyberLink PowerDirector potrafi obsługiwać
bardzo dużą ilość formatów wideo, wśród których znajdują się takie rozszerzenia jak DivX,
MPEG1, MPEG2, HD MPEG-2, DV-AVI, a nawet MP3, WMA czy GIF.
Po wgraniu pliku do menu można przejść do jego obróbki, gdzie CyberLink PowerDirector oferuje usuwanie
określonych fragmentów materiału wideo, dodawanie przejść pomiędzy nimi czy różnego
rodzaju efektów. Co ciekawe, program pozwala na poprawienie jakości plików filmowych,
dzięki czemu z mało wyraźnego wideo da się stworzyć stosunkowo ciekawą produkcję.
Funkcje polepszania jakości filmów SD (wyostrzanie obrazu, usuwanie szumów),
możliwość stabilizacji obrazu i tworzenia efektów slowmotion.
Ponadto CyberLink PowerDirector umożliwia wstawienie odautorskiego komentarza,
napisów czy ścieżki dźwiękowej. Skończywszy tworzenie produkcji filmowej,
należy określić, jakie jest jej przeznaczenie. Jeżeli chcemy umieścić ją w serwisie YouTube.
com, program umożliwi nam to z poziomu swojego menu.
Jeżeli natomiast materiał ma zostać nagrany na płytę,
program pozwala na wygenerowanie menu. Dodatkowo CyberLink
PowerDirector umożliwia konwersję formatów audio między sobą.
Nie wiem czy ktoś z was posiada ten wspaniały program ale wiem, że jeśli tak to najczęściej jest problem ze spolszczeniem. Dlatego tym, którzy takiego spolszczenia potrzebują chcę je udostępnić:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
pd1.jpg

Spolszczona jest również pomoc do programu, wystarczy przy włączonym interfejsie wcisnąć F1
pd2.jpg

Spolszczenie docelowo instaluje się w domyślnym folderze , ale w wypadkach gdy program jest zainstalowany w innej lokalizacji lub w systemach 64 bitowych należy podczas instalacji wskazać folder nadrzędny dla zainstalowanego programu: np jeśli program zainstalowany jest w lokalizacji D:/Cyberlink\Power Director, należy podać ścieżkę D:\Cyberlink itp...
Życzę owocnej pracy przy polskim interfejsie. Spolszczenie pochodzi z oryginalnej, polskiej wersji dedykowanej do laptopów HP. Pozdrawiam

A

Anonymous

Re: CyberLink PowerDirector v8

No kolego Emmers. Postów ci to u Was nie tak wiele, aczkolwiek co do zawartości, w pełni treściwych.
Dzięki

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29945
Miasto
Trololololo
:ukłon :Full zadowolony

monta39

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Czy możesz udostępnić nowy link bo ten nie działa?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
monta39 napisał:
Czy możesz udostępnić nowy link bo ten nie działa?

Z tego co zdążyłem zauważyć pliki zostały usunięte przez kogoś z zewnątrz, postaram się je przywrócić, chociaż usunięto je z Dropboxa całkowicie. Na szczęście pliki miałem w sejfie na dysku,

monta39

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Link już działa.
Programik ściągnięty.Zainstalowałem go na Power Director 9.Wszystko działa.
Wielkie dzięki. Pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie wiedziałem, że spolszczenie działa również na wersji 9....???

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

20zbyszek

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
spolszczenie zainstalowałem na wersji 9 działa idealnie. Wielkie dzieki

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
20zbyszek napisał:
spolszczenie zainstalowałem na wersji 9 działa idealnie. Wielkie dzieki
Spolszczenie z ósemki na V9 generuje dużo błędów. Nie będą działać zakładki: Produkcja, nie jest prawidłowe Menu.
Pracuję nad spolszczeniem do V9 deluxe i właściwie mam je gotowe, kilka szczegółów jest jednak w wersji angielskiej. Szkoda, że producent nie udostępnia plików językowych chociaż o ile wiem istnieją profesjonalne tłumaczenia dla producentów sprzętu gdzie oprogramowanie Cyberlink jest dodawane do preinstalowanych systemów. W ten sposób właśnie zdobyłem profesjonalne tłumaczenie do V8.
Może komuś się przyda pomoc do programu Power Director w języku polskim.Właściwie pasuje do większości wersji.

Mam również prośbę do tych którzy wraz z laptopami Lenovo lub HP mają w systemie fabrycznie zainstalowany Power Director V9 LE by udostępnili folder Language z głównej lokalizacji programu, choćby przez proste jego spakowanie i wrzucenie paczki na jakikolwiek serwer.

Tymczasowe spolszczenie do PDR 9 deluxe jest tutaj, większość okien i funkcji działa po polsku

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
427
PowerDirector w wersji 11 jest już oficjalnie po polsku na stronie producenta.Może pliki PL z tej wersji przydadzą się do poprawienia spolszczenia wersji 9 :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
yyy napisał:
PowerDirector w wersji 11 jest już oficjalnie po polsku na stronie producenta.Może pliki PL z tej wersji przydadzą się do poprawienia spolszczenia wersji 9 :)

Twoja sugestia rzeczywiście mi się przydała i udało mi się poprawić błędy w spolszczeniu do dziewiątki, może nie jest doskonałe ale działa i możecie to sprawdzić.

Pozdrawiam...i dzięki za podpowiedź.

Do góry