Co się stało z laptopami w sklepach?...

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
Witam. Ostatnio szukałem laptopa dla kolegi i odwiedziłem stronę Ceneo.pl i ku mojemu zdumieniu zauważyłem że laptopy z górnej półki cenowej mianowicie do 2800 zł to jakaś kpina, jakieś stare procesory intel i3 intel Celeron jakiś pentium core duo i jeszcze jakieś badziewie stare.. gdzie ja już kilka dobrych lat temu kupiłem laptop i5 dwurdzeniowy .. jakby elektronika cofnęła się o 10 lat....

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12356
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Może źle szukałeś bo znajdziesz w tej kwocie i5 1034 albo ryzen 5 3500. Co prawda 3k na laptopa to nie jest obecnie dużo ale można coś fajnego znaleźć.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Ceny laptopów skoczyły. Do kwoty 2800 zł to raczej niska półka, ewentualnie pogranicze średniej. Niemniej jednak za 2800 trafisz Asus, HP czy Lenovo już z mobilnymi Ryzenami 5, przy czym piszę o Ryzenach od modeli 4500 w górę i jednak na ten moment z już słabą grafiką, pokroju GeForce GTX 1050 lub 1650. Ceny skoczyły, ale jeszcze nie jest tragicznie. Powód COVID, kurs dolara, większy popyt (praca zdalna) itp..

S

spamtrash

IMMHO musisz uwzglednic rowniez fakt ze wybrales NAJGORSZY moment dla zakupow, czyli tzw. okres pietrzenia fali przed obnizkami Black Friday

dezy

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Nie ma sprzętu w hurtowniach, stąd takie ceny. Laptopy i kamerki internetowe są wręcz nieosiągalne. Główna zasługa to Covid. Takich braków nigdy nie było.

Do góry