Boxcryptor Unlimited Business - Konkurs

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
2rqyl29.png

Boxcryptor to bardzo ciekawe i proste w obsłudze narzędzie do szyfrowania plików i folderów. Pozwala ono zabezpieczać dane przechowywane zarówno na lokalnym dysku twardym, jak również w chmurze (np. usługa Dropbox lub SugarSync)
Program po zainstalowaniu daje użytkownikowi możliwość tworzenia zaszyfrowanych folderów, w których przechowywane będą zabezpieczone dane. Foldery te ulokowane mogą być zarówno na dysku komputera, jak również na wszelakiego rodzaju przenośnych nośnikach danych - pendrive'ach, kartach pamięci itp. Każdy z nich mapowany jest przez Boxcryptor jako osobna wirtualna partycja, której obsługa jest identyczna jak każdego innego dysku w komputerze. Dostęp do zabezpieczonych danych możliwy jest jedynie wtedy, kiedy uruchomiony jest Boxcryptor. Z kolei dostęp do narzędzia zabezpieczony jest hasłem, którego to podanie odblokowuje wszystkie zaszyfrowane foldery.

Poza możliwością zabezpieczania lokalnie przechowywanych danych narzędzie umożliwia także szyfrowanie danych, które następnie zostaną umieszczone na zewnętrznych serwerach. Jedynym koniecznym warunkiem jest to, aby poufne dane znajdowały się w folderze zsynchronizowanym z danym serwerem, na którym będą one przechowywane. Wszelakie dane zabezpieczone przy użyciu programu Boxcryptor szyfrowane są przy użyciu algorytmu AES-256. Proces zarówno szyfrowania, jak również odszyfrowania danych odbywa się w locie.

opis w języku Polskim dobreprogramy.pl

Boxcryptor

Boxcrypto_wnerars.png

With over one million downloads across 110 countries around the world Boxcryptor is the right solution for all private and business needs. Boxcryptor secures your cloud data 24/7. It supports all major cloud storage provider like Dropbox, Google Drive, Sugarsync, Microsoft OneDrive and even all of them that use the WebDAV standard such as Cubby, Strato HiDrive and Telekom Cloud.

HOW IT WORKS

Boxcryptor creates a virtual drive on your computer, where every file will be encrypted first before you safe it in your cloud. This happens automatically in the background for every single file without creating containers. Boxcryptor uses the AES-256 and RSA encryption algorithms to protect your data.

SUPPORTED PROVIDERS

Boxcryptor supports all major cloud providers. Here you can look for the provider list:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

If your provider is not on the list, please contact us to verify compatibility.

SUPPORTED PLATFORMS

Windows
Mac OS X
iOS (iPhone, iPad, iPod)
Android
Windows Phone
Windows RT
Blackberry 10
Google Chrome (Plug-in)

FEATURES

Boxcryptor secures your data with the highest security standards, easy and quick. Our requirement is always an easy establishment of our software and high usability.
The main features are:
AES – 256 and RSA encryption
File based on-the fly encryption
Cross platform (Windows, Mac OS X, iOS, Android)
Secure and easy collaboration
Permission management
Filename encryption (Unlimited Licenses)
Teamwork optimized (Unlimited Business Licenses)
Master Key (Company Package)
Password reset (Company Package)
Policies (Company Package)

AES-256 AND RSA ENCRYPTION

Advanced Encryption Standard (AES) was the first public authorized coding algorithm of the USA with the classification top secret. Today AES is the most frequently used and highest secured ciphering method. These algorithm excelled above other ones in security as well as in performance and flexibility. The Number 256 refers to the length of the key. What constitutes this cipher is to the present day no practicable attack against AES exists. Just imagine: cracking a 128 long key with a state of the art supercomputer would take longer than the presumed ago of the universe. Boxcryptor even uses 256 long keys, which is way our encryption software is preferred by government, bank and high security systems around the world.
More information on AES:

RSA (Rivest, Shamir und Adleman) was originally developed by the British intelligence agency GCHQ and received the classification top secret. Today RSA is one of the most successful asymmetric encryption systems. Contrary to traditional, symmetric encryption systems, RSA works with two different keys. Both work complementary to each other, a message encrypted with one of them can only be decrypted by its counterpart. What is more the document to encrypt is stick to a fingerprint by RSA, so the recipient can verify the sender and the integrity of the document. By repeating the process with the other key, the plaintext can be retrieved back. The security of RSA itself is mainly based on the mathematical problems of integer factorization. The best currently known method to break the encryption requires factorizing the product used in the division. Contemporary it is not possible to calculate these factors tor number greater than 768 bits. None the less, modern cryptosystems use a minimum key length of 3072 bits.

More information on RSA:

Boxcrypto_wnepssr.png

click to see more :szef

Buy on this page boxcryptor

2czrb6a.png

Videos

How Boxcryptor Works

How Secure File Access Sharing Works

You can view Boxcryptor Homepage - Here

You can view downloads for all Boxcryptor Versions - Here

You can view complete details about Boxcryptor - Here

Konkurs

Wiem , że program ciesz się dużą popularnością , więc mam dla Was dobrą wiadomość
dzięki hojności firmy oficjalnego producenta Boxcryptor Unlimited Business mam do rozdania 10 sztuk licencji na wersje Unlimited Business .

Zasady konkursu :

1. Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz wygrać Boxcryptor Unlimited Business.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 18.03.2015

Competition rules:

1. Write a meaningful comment why you want to win Boxcryptor Unlimited Business.
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 18.03.2015

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez random.org
The persons who receives a licenses, will be drawn by random portal.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks for the giveaway. I use Dropbox on daily basis, so BoxCryptor will be of great help as I can use it for encrypting my data in Dropbox.
Thanks

A

Anonymous

Dzięki za konkurs.Chciałbym wygrać ponieważ taki program jest wskazany (ochrona ważnych plików,folderów) ,a poprzedni konkurs na Gilisoft Folder lock pro mi sie nie udał.Pozdrawiam.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Na obecną chwilę nie korzystam z żadnego tego typu programu. Może wato więc spróbować z tym programem... :)

Wygląda na to, że program posiada wszystko to, co potrzebne do dodatkowego zabezpieczenia danych, a przy tym jest prosty w obsłudze (widziałem zrzuty ekranu programu i filmiki podczas pracy, zrobione przez innych użytkowników).

Podarowana na konkurs przez oficjalnego producenta Boxcryptor Unlimited Business wersja programu, to Unlimited Business. Może więc dzięki Boxcryptor Unlimited Business przekonam się do korzystania z takich usług jak Dropbox, Google Drive, OneDrive... czy jakiejś innej z wielu tego typu usług obsługiwanych przez Boxcryptor. :ok

-------------->
10zmooh.jpg

Myślę, że to wyjątkowo dobra okazja, by wprowadzić małe zmiany w swoich przyzwyczajeniach.

Za Konkurs dziękuję i Ofiarodawcy i Organizującemu. :england

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Biorę udział w konkursie na tak świetne narzędzie , dzięki któremu możemy poczuć się bezpiecznie szyfrując swoje dane i to w locie :) a muszę przyznać ze korzystam z usług chmurowych gdzie z bezpieczeństwem bywa różnie.
Dzięki za konkurs :dziękuję

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Dzięki za zorganizowanie konkursu.
Proszę mnie dopisać do listy konkursowej, chciałbym wygrać ten program ,ponieważ daje poczucie komfortu bezpieczeństwa danych i dodatkowo również danych umieszczonych w chmurze. Jest prosty w obsłudze i wygodny
oraz szyfrowanie odbywać się w locie.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Ja również po pierwsze dziękuję ofiarodawcy i organizującemu konkurs sheriff'owi.
Korzystam z Dropboxa na co dzień - z wiadomych przyczyn nie umieszczam na nim żadnych ważnych dla mnie, bądź wrażliwych danych. Inaczej ma się rzecz ze Spideroak - tu nie martwię się o bezpieczeństwo umieszczanych na nim danych, jednak użytkowanie go jest mało wygodne. Boxcryptor Unlimited rozwiąże zdecydowanie mój problem z Dropboxem, dlatego biorę udział w konkursie :)

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Po tym jak TrueCrypt zniknął z horyzontu najlepszą propozycją w moim odczuciu jest Boxcryptor. Oczywiście niema co popadać w paranoję że wszyscy się na nas "czają" ale bezpieczeństwo naszych danych jest bardzo ważne, szczególnie prywatnych. Korzystam z chmury i zależy mi na ich bezpieczeństwie. Chętnie spróbuję szczęścia. Dziękuję za tą propozycję.
Pozdrawiam

Julian

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać w konkursie ten program, ponieważ na co dzień korzystam z danych umieszczonych w chmurze.
Dzięki Boxcryptor w łatwy sposób można zabezpieczyć swoje dane. Dlatego chciałbym wziąć udział w konkursie.
Wielkie dzięki dla organizatora konkursu :)

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Na co dzień korzystam z Dropboxa, więc BoxCryptor przydałby się do szyfrowania plików na nim.
Dzięki za konkurs.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12798
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Dziękuję Szeryfie za konkurs. Jak większość korzystam z chmur i dzięki temu programowi ułatwiłbym sobie szyfrowanie danych. Najważniejsze w przypadku tego programu jest wsparcie dla urządzeń BlackBerry, z których korzystam, a których to inne znane mi programy nie obsługują. Kolejną zaletą jest wersja programu, pozwalająca na korzystanie z niego w celach komercyjnych co jest dla mnie ważne bo do tych celów chciałbym go przeznaczyć. Dodając do tego łatwość obsługi, przejrzysty interfejs, szyfrowanie przy użyciu algorytmu AES-256 czy możliwość umieszczania szyfrowanych danych na pamięciach USB czyni to z programu kompleksowe narzędzie wspomagające codzienną pracę. Powodzenia życzę pozostałym startującym w konkursie. :buziakk

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Nigdy nie korzystałem z programu do szyfrowania danych w chmurze, a ten program da mi taką możliwość dlatego chciałbym wziąć udział w konkursie.
Dzięki Sheriifie za kolejny fajny konkurs.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Dzięki Szeryfie za fajne nagrody i Boxcryptor Unlimited Business za licencje. Szczerze mówiąc nie znam żadnego innego sensownego programu, który potrafiłby szyfrować dane w chmurze algorytmem AES-256 i to w dodatku w locie. Trudno o lepsze rozwiązanie zapewniające komfort psychiczny i bezpieczeństwo plików wrzucanych w chmurę. Niestety darmowa wersja programu pozwala tylko na odczyt plików. Dlatego spróbuję szczęścia. Powodzenia dla pozostałych. :hi

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
1png_wnqhhar.png
:hi Oto lista osób nagrodzonych w konkursie , co miały farta w losowaniu .Teraz czekam 24 h na potwierdzenie od was odbioru nagrody . A ja obdaruje was kluczami w imieniu producenta programu - Gratuluje wygranym :hura :ok :piwko

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
:dziękuję Sheriff :dziękuję Gratuluję zwycięzcom :piwko i pozdrawiam. :england

Do góry