Avira Security Suite jest cienka jak barszcz. Nawet Se7en testował. Gdy ochrona sygnaturowa, heurystyczna w tym pakiecie zawiedzie , masz pewną infekcje Ani Hipsa, blokera beharioralnego, sandboxa nie posiada więc pozamiatane . Dopóki się ich nie dorobi jako pakiet będzie za tych słabszych uznawany. Jako osobny AV do składaka się nadaje jak najbardziej , ale jako pakiet, polegać tylko na nim nie polecam. Min. sandboxie /Bufferzone trzeba dołożyć jak chce się na siłę używać pakietu od Aviry by było bezpiecznie no i Keyscramblera nie zawadzi
Po prostu źle mnie zrozumiałeś. Ja się odniosłem do tego co mówił Likwis, który proponował robić z komputera fortecę, a nie do pakietu aviry, który potwierdzam, że jest lekki, z konsekwencją nie mam żadnych problemów.ugedej77 napisał:Avira Security Suite jest cienka jak barszcz. Nawet Se7en testował. Gdy ochrona sygnaturowa, heurystyczna w tym pakiecie zawiedzie , masz pewną infekcje Ani Hipsa, blokera beharioralnego, sandboxa nie posiada więc pozamiatane . Dopóki się ich nie dorobi jako pakiet będzie za tych słabszych uznawany. Jako osobny AV do składaka się nadaje jak najbardziej , ale jako pakiet, polegać tylko na nim nie polecam. Min. sandboxie /Bufferzone trzeba dołożyć jak chce się na siłę używać pakietu od Aviry by było bezpiecznie no i Keyscramblera nie zawadzi
1. Taa ale na szczęście testy Se7ena nie są jedynymi i nieomylnymi testami - w Internecie jest kilka bardziej miarodajnych testów w których Avira Premium Security Suite nie wypadła najgorzej.
2. "blokera beharioralnego" - rozumiem , że to literówka i powinno być behavioralnego.
3. @daniel - jeśli Avira zamulała Ci kompa , to albo mówisz nieprawdę , albo kompletnie nie umiesz konfigurować pakietów zabezpieczających. Zresztą kilka postów wyżej napisałeś , że jest "lekka jak na pakiet internet security". Naprawdę konsekwencja godna podziwu ...
Pozdrawiam serdecznie.![]()
Amenmartini napisał:Chłopaki ale o co tak naprawdę wam chodzi? Temat to Avira SS na 90dni..
Temat juz poruszany to, że u każdego nawet przy takiej samej konfiguracji może działać inaczej..
Avira jaka jest każdy wie.. Znany, dobry pakiet.. Promo jest częste i można mieć stałą ochronę zapewnioną przez avire ss.
Każdy ma to co lubi i co mu najlepiej odpowiada.
Sorry za OT.