Avira Premium Security Suite na 90 dni za darmo !

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Pewnie lickę od razu aktywują . Mi z 2 takie 90 dniowe kiedyś przepadły. Nie odliczają w chwili aktywacji tylko od razu po zakończeniu promocji zaczynają odliczać , cwanie : :D

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
No ale promo 90 dniowe na ten soft dość często się powtarza.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30616
Miasto
Trololololo
tak licka się aktywuje w momencie wygenerowania, jak komuś się skończy 90 dni to pisze z innego maila i ma następne 90 dni :D

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Szkoda, że program nie jest po polsku, bo jest bardzo lekki jak na pakiet internet security

A

Anonymous

Jak wcześniej dobrze zauważyliście dopóty trwa taka promocja Aviry dopóki można aktywować sobie licencję na kolejne okresy. Tylko , że to rosyjskie promo nie będzie trwało wiecznie. Poprzednie promo z orginalnej strony Aviry trzymało się chyba z pół roku albo i dłużej. Gdyby Avira Premium Security Suite miała polską wersję to ... Ah , szkoda gadać. :x

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Avira Security Suite jest cienka jak barszcz. Nawet Se7en testował. Gdy ochrona sygnaturowa, heurystyczna w tym pakiecie zawiedzie , masz pewną infekcje :D Ani Hipsa, blokera beharioralnego, sandboxa nie posiada więc pozamiatane . Dopóki się ich nie dorobi jako pakiet będzie za tych słabszych uznawany. Jako osobny AV do składaka się nadaje jak najbardziej , ale jako pakiet, polegać tylko na nim nie polecam. Min. sandboxie /Bufferzone trzeba dołożyć jak chce się na siłę używać pakietu od Aviry by było bezpiecznie no i Keyscramblera nie zawadzi :D

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
No i komputer jak muł.... już przerabiałem to wszystko, wróciłem do najprostszego antywirka plus skanery na żądanie i święty spokój.

A

Anonymous

Avira Security Suite jest cienka jak barszcz. Nawet Se7en testował. Gdy ochrona sygnaturowa, heurystyczna w tym pakiecie zawiedzie , masz pewną infekcje Ani Hipsa, blokera beharioralnego, sandboxa nie posiada więc pozamiatane . Dopóki się ich nie dorobi jako pakiet będzie za tych słabszych uznawany. Jako osobny AV do składaka się nadaje jak najbardziej , ale jako pakiet, polegać tylko na nim nie polecam. Min. sandboxie /Bufferzone trzeba dołożyć jak chce się na siłę używać pakietu od Aviry by było bezpiecznie no i Keyscramblera nie zawadzi

1. Taa ale na szczęście testy Se7ena nie są jedynymi i nieomylnymi testami - w Internecie jest kilka bardziej miarodajnych testów w których Avira Premium Security Suite nie wypadła najgorzej.
2. "blokera beharioralnego" - rozumiem , że to literówka i powinno być behavioralnego.
3. @daniel - jeśli Avira zamulała Ci kompa , to albo mówisz nieprawdę , albo kompletnie nie umiesz konfigurować pakietów zabezpieczających. Zresztą kilka postów wyżej napisałeś , że jest "lekka jak na pakiet internet security". Naprawdę konsekwencja godna podziwu ...
Pozdrawiam serdecznie. ;)

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
ugedej77 napisał:
Avira Security Suite jest cienka jak barszcz. Nawet Se7en testował. Gdy ochrona sygnaturowa, heurystyczna w tym pakiecie zawiedzie , masz pewną infekcje Ani Hipsa, blokera beharioralnego, sandboxa nie posiada więc pozamiatane . Dopóki się ich nie dorobi jako pakiet będzie za tych słabszych uznawany. Jako osobny AV do składaka się nadaje jak najbardziej , ale jako pakiet, polegać tylko na nim nie polecam. Min. sandboxie /Bufferzone trzeba dołożyć jak chce się na siłę używać pakietu od Aviry by było bezpiecznie no i Keyscramblera nie zawadzi

1. Taa ale na szczęście testy Se7ena nie są jedynymi i nieomylnymi testami - w Internecie jest kilka bardziej miarodajnych testów w których Avira Premium Security Suite nie wypadła najgorzej.
2. "blokera beharioralnego" - rozumiem , że to literówka i powinno być behavioralnego.
3. @daniel - jeśli Avira zamulała Ci kompa , to albo mówisz nieprawdę , albo kompletnie nie umiesz konfigurować pakietów zabezpieczających. Zresztą kilka postów wyżej napisałeś , że jest "lekka jak na pakiet internet security". Naprawdę konsekwencja godna podziwu ...
Pozdrawiam serdecznie. ;)
Po prostu źle mnie zrozumiałeś. Ja się odniosłem do tego co mówił Likwis, który proponował robić z komputera fortecę, a nie do pakietu aviry, który potwierdzam, że jest lekki, z konsekwencją nie mam żadnych problemów.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Zależy , jak się ma 512 ramu to będzie muliło. Teraz to absolutne min. 2 Gb ramu i 2 jajowy procek, standardem to już raczej nie jest, było 2-3 lata temu. Co do testów nie chodzi mi o tylko Se7ena, wiele innych na YT można oblukać jak pakiet AViry sobie nie radzi dzięki zbyt małej liczbie mechanizmów wspomagających standardowy AV lub jej brak. W testach nazywanych profesjonalnych osiąga w porównaniu z innymi znanymi pakietami dość słabe wyniki. Pakiet jest wyłącznie skupiony na antywirze+ dołożony zwykły Fw . Jeśli ktoś chce się solidnie zabezpieczyć to wybór na Avire Security Suite nie jest dobry. Daniel jak dołożysz do pakietu Aviry Sandboxie i Keyscramblera nie wzrośnie gwałtownie zapotrzebowania na zasoby. Weźcie ruszcie głowami. Taki KS pobiera parę mb ramu, sandboxie czy BufferZone to nie mulasty Av który pobiera do kilkuset Mb przy skanowaniu. To są lekkie programy , skutecznie wspomagające pozostałe zabezpieczenia. Odnoszę wrażenie ,że wypowiadacie się co poniektórzy tak jakbyście nie znali kompletnie danego programu . Myślicie zgodnie z zasadą im więcej programów ohhhh to musi mulić jak cholera. Założę się,że Keyscrambler, Sandboxie, Zemana, 3 programy razem zużywają mniej zasobów od niejednego pakietu mimo pojedynczej ilości zabezpieczenia. Podsumowując jeśli ktoś chce używać tego pakietu i mieć solidną bardzo ochronę trzeba do niego coś dołożyć . Sam AV od Aviry już jest lepszym pomysłem do cfg składanego :)

martini

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Kraków
Chłopaki ale o co tak naprawdę wam chodzi? Temat to Avira SS na 90dni..
Temat juz poruszany to, że u każdego nawet przy takiej samej konfiguracji może działać inaczej..
Avira jaka jest każdy wie.. Znany, dobry pakiet.. Promo jest częste i można mieć stałą ochronę zapewnioną przez avire ss.
Każdy ma to co lubi i co mu najlepiej odpowiada.

Sorry za OT.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
martini napisał:
Chłopaki ale o co tak naprawdę wam chodzi? Temat to Avira SS na 90dni..
Temat juz poruszany to, że u każdego nawet przy takiej samej konfiguracji może działać inaczej..
Avira jaka jest każdy wie.. Znany, dobry pakiet.. Promo jest częste i można mieć stałą ochronę zapewnioną przez avire ss.
Każdy ma to co lubi i co mu najlepiej odpowiada.

Sorry za OT.
Amen :dziwak

Do góry