Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56076
Alternate Memo to prosty program do zarządzania elementami tekstowymi schowka. Podczas pracy w tle program zbiera treści z innych programów do schowka (Ctrl+C). Możemy wybrać ile wpisów schowka ma być przechowywanych. Proces zapamiętywania historii schowka może być wstrzymywany i wznawiany. Zebrane wpisy można również zapisać w pliku i otworzyć ponownie w celu dalszego wykorzystania. Za pomocą programu Alternate Memo można również zarządzać obrazami, ale muszą być wklejane ręcznie.
źródło:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Alternate_Memo_1.jpg

Instalator:

Portable:

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3629
W podanej wersji portable brak możliwości wyboru języka ..:

Snap1.jpg

Można to zmienić. Usuwamy przecinek i jedynkę (,1)z nazwy pliku >> Memo_Languages,1
Będzie to wyglądać tak >> Memo_Languages i można wybrać sobie język

Snap1.jpg

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56076
W podanej wersji portable brak możliwości wyboru języka ..:
................................
Można to zmienić. Usuwamy przecinek i jedynkę (,1)z nazwy pliku >> Memo_Languages,1
Będzie to wyglądać tak >> Memo_Languages i można wybrać sobie język
Fakt, nie sprawdzałem tego. Po rozpakowaniu zastosowałem się jedynie do wpisu w pliku SavePath.ini
Program storage location settings (for portable mode)
; Options:
; Set ApplicationStorage to a custom folder for its usage
; Set UseExeFilePath to "1" to use executable folder
; Set ApplicationStorage to "" and UseExeFilePath to "0" to use system settings on Windows
Ale to ma zastosowanie w przypadku, gdy zainstalujemy program i potem chcemy uzyskać Portable. Wynika to z tego, że instalator ustawia odpowiedni język, zmienia nazwę usuwając ",cyfra" i resztę plików pomija:
Kod:
Ponado UnInstCleanup ini i exe można wyrzucić (w przenośnej wersji niepotrzebne), a Memo_License wybrać ze swoim językiem i też usunąć ",cyfra" uzyskując nazwę Memo_License.txt

Tak, czy inaczej, archiwum w opisie już zmieniłem na poprawne.

Do góry