Aktualizacje dla Windows XP do kwietnia 2019

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo

fresta

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
528
Microsoft ostrzega przed "sztuczkami" z Windows. Powinniśmy się bać?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

fresta

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
528
Witam
Zrobiłem to i teraz nie mogę usunąć kluczy z rejestru. Są blokowane. Może ktoś poradzi jak zrobić.
Program antywirusowy wyłączyłem (Norton 360) i nic z tego.

A

Anonymous

Rzadko cytuję portal dla mniej ogarniętych czyli dp.pl ale ten komentarz jest bardzo trafny w odniesieniu do tego myku :

"WinXP na desktopie jest systemem bardziej skomplikowanym, niż jego wersja z kasy, albo bankomatu. Zastosowanie tego triku pozwoli załatać niektóre znane krytyczne luki, co będzie miało taki sam wpływ na bezpieczeństwo, jak zamknięcie niektórych grodzi na Titaniku. Da najwyżej userowi złudne poczucie bezpieczeństwa. A zważywszy na to, że nawet te przetestowana łaty na XP potrafiły czasem nieźle namieszać, naiwnością jest sądzić, że instalowanie łat przeznaczonych dla innej wersji systemu jest bezpieczne."
dobreprogramy.pl

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12376
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Hornet napisał:
Rzadko cytuję portal dla mniej ogarniętych czyli dp.pl

... ale jak widać czytasz regularnie i szczegółowo.

A

Anonymous

Jakiś czas temu podesłałam pliki reg mojej ciotce, aby dodała sobie do rejestru w swoim xp, jednak napisała mi, że nie działa i system dalej nie pobiera aktualizacji, nie widziałam na własne oczy, więc nie mogę powiedzieć, że naprawdę tak jest, a ciocia jest mało zorientowana jak chodzi o komputery więc nie musi tak wcale być, jeśli ktoś już próbował, to proszę napiszcie jak, to z tym jest

Witam
Zrobiłem to i teraz nie mogę usunąć kluczy z rejestru. Są blokowane. Może ktoś poradzi jak zrobić.
Program antywirusowy wyłączyłem (Norton 360) i nic z tego.

Wklej to do notatnika i zapisz jako reg, a następnie dodaj do rejestru

Jak nie da rady usunąć w ten sposób, to przejmij klucz rejestru na własność

Jeszcze jedna metoda, to użycie np RegASSASSIN

aplikacja portable (nie wymagająca instalacji a ważąca tylko 68KB) umożliwiająca kasowanie z rejestru kluczy, które przy usuwaniu zwracają Odmowę dostępu / Błąd przy usuwaniu klucza co jest wynikiem braku uprawnień. Typowymi przykładami są klucze LEGACY. Program ma opcję resetowania uprawnień i rekursywnego kasowania całego klucza wraz z jego zawartością. Wystarczy program uruchomić, wkleić w pasek adresów ofensywny klucz, pozostawiając ptaszki na Reset permissions i Delete registry key and all subkeys, i kliknąć w button Delete

[lmgtfy]RegASSASSIN[/lmgtfy]

A

Anonymous

Ola napisał:
jeśli ktoś już próbował, to proszę napiszcie jak, to z tym jest
Ola-nikt Ci obiektywnie nie napisze jak będzie działał ten myk chociażby z tego powodu że :
-poprawki są dedykowane nie do klasycznego XP-eka tylko do sys.bankowych i sklepowych i nie wiadomo czy poprawka nr.2,8,20 albo 100 nie wpłynie destabilizująco na działanie systemu.Ja bym się w to nie bawił a jak już komuś bardzo zależy na trwaniu przy XP (tak jak mnie-dla sportu),to bardziej bym się skoncentrował na ubunkrowieniu dziadka niż jego reanimacji wpisami do rejestru.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Sam w sobie myk działa...ale bunkier jest o wiele lepszy od tych poprawek więc nie widzę sensu kombinowania.
rAMYVrx.jpg

02CeZ7b.jpg

Do góry